Inleiding

Zumba is een fitness programma geïnspireerd door Latijns Amerikaanse dansen. Zumba dankt haar oorsprong aan Alberto Perez, een danser en choreograaf uit Miami die tezame met entrepreneurs Alberto Perlman en Alberto Aghion dit fenomeen tot een wereldwijd succes hebben weten te brengen. Inmiddels zijn er al miljoenen Zumba DVD en merchandise verkocht en zijn er meer dan 25000 officiële zumba instructeurs in de wereld.

Principes van Zumba

Beto Perez kenmerkt zumba als het resistent trainings- en fitness schema wat de complete body toning en vet verbranding versterkt. Het is een methode dat makkelijk te volgen dansstappen combineerd met veel bewegen. Zumbs ais niet alleen heel erg leuk maar ook erg verslavend, aldus Beto.

Muziek en Inspiratie

Zumba is geïnspireerd door Latijns Amerikaanse dans en muziek maar brengt ook stylen van andere dansvormen ten gehore. De meest voorkomende stijlen zijn salsa, merengue, chacha, cumbia, calypso, reggaeton, flemngo, rumba, pop en oriëntaalse dans. De muziekselectie omvat zowel langzame als snelle rhytmes zodat er een totale body workout kan worden geboden.

Zumba is uniek in zijn soort juist omdat er zoveel verschillende stylen aanbod komen.

Veel mensen hebben al de tendens om dagelijks de routine door te lopen om zo lekker fit te blijven en goed in zijn/haar vel te zitten.

Kortom…

Niet alleen is zumba erg leuk, gevariëerd en verslavend, het is ook nog eens heel erg gezond voor het hart, nier en bloedvatstelsel. De caloriën en pondjes vliegen ervan af en je leert ook nog eens de basis van vele danssoorten, wat altijd goed pas komt bij verjaardagen, bruiloften en discotheken!

Geschikt voor alle leeftijden.

Niveaus

Basic level: Introductie van zumba fitness. Basis elementen van salsa, merengue, bachata, lambada, calypso, cumbia, chacha en reggaeton

Moderate level: Pittigere danspasjes met de dansen geïntroduceerd in de basic level. Introductie van oriëntaalse dans, Bollywood dans, flamenco, samba, streetdance en afrikaanse dans.

Higher level: Opvoeren van het tempo en rhytme. Uitbreiden van niveau van danspasjes

Belangrijk: Just Latin werkt uitsluitend met Zumba gecertificeerde dansleraren.